It’s always wine time

Cava Masia de La Luz Rosé

Land: Spanje, Pénedes

Druif: Trepat

Deze sprankelende fles bubbels is door zijn Framboos- rose kleur een lust voor het oog.

Cava, het Spaanse antwoord op champagne en een perfecte bubbel bij chocola, vers fruit en salades. So why wait till dessert? Rosé Cava is namelijk uitermate geschikt voor een chique ontbijtje, luxe brunch of zomerse barbecue.

En dat liet ik me geen twee keer zeggen, dus daar zat ik dan op zondagmiddag met een luxe Moederdag brunch waarbij verse aardbeien en brokken chocolade keurig werden vergezeld door een glaasje rosé Cava. Hier is wel aan te wennen!

De rosé Cava Masai de la Luz heeft een subtiele, zachte smaak met een aroma van rood fruit en een lichte kruiden toon. Bij het inschenken toont er een mooie milde mousse. Het drinkt wel erg makkelijk weg… een beetje te makkelijk eigenlijk. En nee je hoeft geen feestje te hebben om dit te drinken. Voor deze mousserende wijn creëren we gewoon ons eigen feestje!

Dus als je een keer wat anders wilt, je vriendin of schoonmoeder wilt verrassen, een zomers tuinfeest wilt geven of als je gewoon zin om de dag extra feestelijk te beginnen. Dan is de rosé Cava Masia de la Luz een absolute aanrader!! Zelfs mensen die geen wijn lusten (ja, ze schijnen te bestaan) zwichten voor deze rosé Cava.. zeker weten!

Proost, op een zwoele zomer.

Nice to know
  • Cava wordt op dezelfde wijze gemaakt als Champagne, vandaar de bijnaam: Spaanse Champagne. 
  • Zo’n 90% van de Cava komt uit de Penedes 
  • Er mogen in totaal 12 verschillende druivensoorten worden gebruikt voor het maken van Cava.

Ook thuis genieten van deze heer-lij-ke rosé cava? Bestel hem nu op de website van Pere Ventura