Blog

 

Inspirerende verhalen, nieuwtjes, feitjes en updates. Lees ze allemaal hieronder in onze blog.

Lentekriebels met Esther

Lentekriebels Een nieuwe gastblogger! En voor de meeste van jullie vast niet onbekend. Esther van Wijntjes met Esther is het Meisje van de Wijn voor onze eerste lenteblog! Vergeet vooral niet een kijkje te nemen op haar Instagram account, Of lees haar andere blogs op...

Mineralig merkentrouw meisje

De Pazo de San Mauro Albariño Ik ben bijzonder merkentrouw. Ben ik eenmaal tevreden over een product, dan stap ik niet meer over op een alternatief. Zelfs niet als deze goedkoper of beter zou zijn. Zo heb ik sedert de jaren ’90 mijn telefoonabonnement lopen bij ’s...

Dansende Roemeense Grigio

Calusari Pinot Grigio Jaargang: 2016 Houtopvoeding: Nee Druif: Pinot Grigio Land: Roemenie Streek: Banat Ik hou niet van dansen. Al in mijn jeugd werd ik heel ongemakkelijk als we tijdens het gymuurtje op school een lesje street dance kregen. Waar al mijn vrouwelijke...

Mosseltijd? Mosselwijn!

“Huh, het is toch helemaal geen mosseltijd?!” Maandagmiddag, het dagelijkse ritueel van heen en weer appen over wat we die avond gaan eten is in volle gang. En ik heb zin in mosselen. En wijn. De reactie van mijn vriend brengt mij wel eventjes van mijn stuk. Ik zou...

Kaiken Malbec; Diep en fluwelig

Kaiken Malbec Reserva 2015 Land: Argentinië Streek: Mendoza Druif: Malbec   Deze Argentijnse wijn bestaat voor 100% uit Malbec. De Malbec druif werd voor het eerst geteeld in Frankrijk in de Bordeauxstreek waar hij ‘Pressac’ of 'Cot' genoemd werd. Daarna werd...

Waarom we meer Cava zouden moeten drinken

De meeste Nederlanders drinken slechts een aantal keer per jaar een glaasje bubbels. Met oud en nieuw, op een bruiloft, een jubileum of een ander speciaal moment. We zouden van het stigma af moeten dat Cava slechts gedronken kan worden bij speciale gelegenheden, of...

Eten en wijn, hoe lastig kan het zijn?

Stel nou he. Je hebt gewerkt. De dag was lang en druk. Je zou nog gaan sporten vanavond maar zelfs daar heb je de energie niet meer voor. Maar. Je hebt wel zin in eten. En stel nou dat je enorm zin in oer-Hollandse stamppot hebt. Van die stevige boerenkool met zo’n...

Rosé Cava – Perfecte ontbijt wijn

It’s always wine time Cava Masia de La Luz Rosé Land: Spanje, Pénedes Druif: Trepat Deze sprankelende fles bubbels is door zijn Framboos- rose kleur een lust voor het oog. Cava, het Spaanse antwoord op champagne en een perfecte bubbel bij chocola, vers fruit en...

Dansende Roemeense Grigio

Calusari Pinot Grigio Jaargang: 2016 Houtopvoeding: Nee Druif: Pinot Grigio Land: Roemenie Streek: Banat Ik hou niet van dansen. Al in mijn jeugd werd ik heel ongemakkelijk als we tijdens het gymuurtje op school een lesje street dance kregen. Waar al mijn vrouwelijke...