Rode wijn met warm weer is echt wel lekker!

Ben jij net als ik een echte rode wijn liefhebber? Met dit warme weer bestellen de meeste mensen al snel een ‘zo koud mogelijk’ koud glas wit of rosé. Maar heb je er ooit aan gedacht om een lekker glas gekoelde rode wijn te bestellen? En dan natuurlijk wel licht gekoeld, geen fles die al twee dagen in de koelkast op 3 graden staat. En voor het geval iemand het bedenkt: ijsblokjes zijn niet bedoeld voor in je glas wijn 😉

Bij de Meisjes van de Wijn ben je dan aan het juiste adres voor een heerlijk glas gekoelde rode wijn. Komende zomer zullen wij deze dan ook meenemen naar alle zomerse evenementen. Hoe lichter de rode wijn is hoe koeler je hem kan drinken. Een medium lichte Pinot Noir, die vol fruit zit, drink je rond de 14 graden Celsius en een Zweigelt of Gamay rond de 12 graden Celsius.

Mijn persoonlijke favoriet is de ‘Stiegelmar zweigelt’. Deze lichte rode wijn heeft een elegante, zuivere en natuurlijke rode smaak vol fruit waar de kersen en frambozen er echt uit springen. De afdronk van deze wijn is bijna zo zacht als fluweel. Deze wijn komt van de familie Stiegelmar die al vier generaties wijn maakt. Vorige week mocht ik met de wijnmaker van deze wijn mee om de wijnen te proeven. Vol enthousiasme vertelde hij over hun motto; dat wijn een natuurproduct is en dus gemaakt wordt in de wijngaard zonder dat daar allerlei technische snufjes aan te pas komen. Leuk om te weten is dat de druif Zweigelt op dit moment de meest aangeplante blauwe druif in Oostenrijk is.
Typisch Oostenrijks is dat de wijn mooi in balans is. Een perfecte lichte rode wijn dus om in het zonnetje op het terras te drinken.
Heb jij al zin gekregen in deze gekoelde rode wijn? Heerlijk tijdens een zomers festival met een lekker licht, liefst rauw vlees gerecht zoals carpaccio of steak tartaar.