Camparnaud blanc    
Land: Frankrijk 
Streek: Provence, Var  
Druif: Vermentino  

Hoera, het is zomer! Tijd voor lekkere, frisse, goed gekoelde wijnen in een ijsemmer. Wanneer het warm is vind ik het persoonlijk lekkerder om wijnen te drinken die wat frisser en droger zijn, en die ijskoud het beste smaken. Deze week heb ik de witte variant van Domaine Camparnaud geproefd. Heerlijk!

Domaine Camparnaud ligt in het groene hart van de Provence, het “Var” gebied, precies tussen Marseille en Nice. Al meer dan 300 jaar maakt het “Domaine” wijnen en in het jaar 2000 werd het overgenomen door de Nederlandse wijnfanaat Marnix Engels. Hij renoveerde het gehele landgoed, waar tegenwoordig ook 16 gastenverblijven zijn (wie gaat er mee op wijntrip met de Meisjes?).

In 2012 bundelde hij krachten met de Franse wijnmaker Guillaume de Chevron Villette. Samen krijgen deze heren het voor elkaar wijnen op de markt te brengen met wereldwijd groot succes en van een kwaliteit die kenmerkend is voor de Provence.

Camparnaud, voornamelijk bekend om zijn fantastische lichte, droge rosé van de grenache druif,maakt ook een erg aangename witte wijn. Deze wordt gemaakt van de vermentino druif en is net als de rosé een toppertje voor de zomer. Heel erg licht van kleur en bijna transparant heeft deze wijn in de neus iets van geel fruit en in de verte iets te herkennen wat mij aan verse munt doet denken. Qua smaak is hij licht fruitig maar zeker ook goed droog te noemen. Een witte wijn die erg goed smaakt op de warme zomerdag. Is erg goed als aperitief, maar past ook goed bij salades en visgerechten. Bij een tuinfeestje of barbecue zal deze wijn tot zijn recht komen. Doordat hij geen houtrijping heeft gehad is het een fijne doordrinker!

Check de website van Camparnaud voor meer info over deze heerlijke wijn.