Na een paar weken van regen was het de afgelopen dagen ineens weer prachtig zomerweer. Alhoewel ik al in de pompoen, paddenstoelen en stevige rode wijn sferen was kreeg ik afgelopen weekend toch weer wat zomerkriebels. Ik dook de keuken in om nog even te genieten van frisse smaken!

 

Poké wat?

Al enige tijd zit er bij in de straat een Poké Bowl restaurant; tijd om dit populaire gerecht uit te proberen. Poké (spreek uit als pokay) betekent in stukjes gesneden en is een traditioneel gerecht uit Hawaï met gemarineerde, in kleine blokjes gesneden rauwe vis, verse groenten en rijst. Van oorsprong werd dit gerecht door vissers gegeten om de restjes vis op te maken. Op dit moment een heuse trend in Nederland. De Poké Bowl restaurants en afhaal concepten schieten als paddenstoelen uit de grond. Het gerechtje is makkelijk en snel zelf te maken. Als je van sushi maken houdt heb je waarschijnlijk al veel ingrediënten in huis. Want het gerecht lijkt veel op sushi maar dan zonder het (vaak wat lastige) rollen.

 

Fruitige viognier

Wat te schenken bij een gerecht met zowel vette vis, avocado, frisse komkommer en zeewier? Hier moet zowel een wijn bij met fruitige, frisse tonen als iets vettigs. Viognier it is! Bij mijn Poké Bowl probeer ik de Berton Vineyard Viognier. Wat mij als eerste opvalt aan de fles is het prachtige etiket. Geen papier maar een klein metalen plaatje met de naam van de wijn. Origineel en geeft de fles voor mij een aantrekkelijke uitstraling. In de geur ruik ik gelijk tropisch fruit zoals abrikozen en perzik en iets romigs. De smaak is vol met fruitige tonen met iets van citrus en een licht, fijn bittertje op het einde. Voor mij echt een perfecte combinatie met het gerecht! Koop deze heerlijke wijn op de website van Berton Vineyards.